Tag Archives: House

The Black Desert House in California

The Black Desert House The Black Desert House The Black Desert House The Black Desert House The Black Desert House The Black Desert House The Black Desert House The Black Desert House The Black Desert House The Black Desert House The Black Desert House The Black Desert House

Stunning.

Architecture firm Oller & Pejic, in collaboration with Creative Director Marc Atlan, has designed the Black Desert House.

It’s a desert retreat with impressive views of Joshua Tree National Park in California. It’s not often that you see a black house, but the bold choice in color definitely offers a distinct contrast from the surrounding desert landscape.

The house is built around a central courtyard, which is set to a backdrop of black walls, midnight quartz, high-gloss anthracite and darkened steel.

via

 

Posted in Architecture | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

The Pierre – Camouflaged Concrete House by Olson Kundig Architects

The Pierre The Pierre The Pierre The Pierre The Pierre The Pierre The Pierre

Growing up on the rocky island of Bornholm, Denmark, I absolutely LOVE this house!

Olson Kundig Architects created this camouflaged concrete house called ‘The Pierre’ (French for ‘stone’) in San Juan Islands, Washington. The owner’s affection for a stone outcropping on her property inspired the design of this house.

From certain angles, the house – with its rough materials, encompassing stone, green roof, and surrounding foliage – almost disappears into nature. Throughout the house, the rock protrudes into the space, contrasting with the luxurious textures of the furnishings.

Interior and exterior fireplace hearths are carved out of existing stone; leveled on top, they are otherwise left raw. In the master bathroom, water cascades through three polished pools, natural sinks in the existing stone. Off the main space, a powder room is carved out of the rock; a mirror set within a skytube reflects natural light into the space.

via

 

Posted in Architecture | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Love in the Time of Advertising

Love in the Time of Advertising 1 Love in the Time of Advertising 2 Love in the Time of Advertising 3

An animated musical love story about a young man who lives inside a billboard and is charged with updating the advertisements. When he falls in love with a beautiful lady living across the highway, he has to use the only method he knows to get his message across – advertising.

Posted in Animation | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Polite House in Havstein, Trondheim, Norway – by JVA

Polite House in Havstein, Trondheim, Norway - by JVA 1 Polite House in Havstein, Trondheim, Norway - by JVA 2 Polite House in Havstein, Trondheim, Norway - by JVA 3 Polite House in Havstein, Trondheim, Norway - by JVA 4 Polite House in Havstein, Trondheim, Norway - by JVA 5 Polite House in Havstein, Trondheim, Norway - by JVA 6 Polite House in Havstein, Trondheim, Norway - by JVA 7 Polite House in Havstein, Trondheim, Norway - by JVA 8

Situated in the residential area of Havstein in Trondheim, Norway, this compact geometrical shaped family house is overlooking the fjord and city of Trondheim. The house was designed by JVA.

via

 

Posted in Architecture | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , | 1 Comment

Haus am Weinberg

HAUS AM WEINBERG 1 HAUS AM WEINBERG 2 HAUS AM WEINBERG 3 HAUS AM WEINBERG 4 HAUS AM WEINBERG 5

The architects of the UNStudio based in Amsterdam, Shanghai and Hong Kong designed in 2011 the single family house ‘Haus am Weinberg’ in Stuttgart, Germany.

‘Haus am Weinberg’ is located in a setting that is at one hand rural, yet suburban. The location of the villa affords pastoral views of the stepped terraces of an ancient hillside vineyard on one side and cityscape vistas on the other. The architects arranged a panoramic view over the city through large sized windows.

via

Posted in Architecture | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Landscape Dinner Set

landscape-dinner-set-0 landscape-dinner-set-1 landscape-dinner-set-2 landscape-dinner-set-3

Cute. A landscape dinner set – mostly for kids ;)
You can buy it here.

Posted in Design | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Casa Carassale by BAK Arquitectos

001-casa-carassale-bak-arquitectos 002-casa-carassale-bak-arquitectos 004-casa-carassale-bak-arquitectos 005-casa-carassale-bak-arquitectos 008-casa-carassale-bak-arquitectos 009-casa-carassale-bak-arquitectos 010-casa-carassale-bak-arquitectos 011-casa-carassale-bak-arquitectos 012-casa-carassale-bak-arquitectos 013-casa-carassale-bak-arquitectos 016-casa-carassale-bak-arquitectos 017-casa-carassale-bak-arquitectos 018-casa-carassale-bak-arquitectos 019-casa-carassale-bak-arquitectos 020-casa-carassale-bak-arquitectos 021-casa-carassale-bak-arquitectos 023-casa-carassale-bak-arquitectos 024-casa-carassale-bak-arquitectos

Gorgeous modern concrete single family residence designed by BAK Arquitectos in 2012 situated in Buenos Aires, Argentina.

via

 

Posted in Architecture | Tagged , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Green Screen House in Saitama, Japan – by Hideo Kumaki Architect Office

GREEN SCREEN HOUSE – SAITAMA, JAPAN BY HIDEO KUMAKI ARCHITECT OFFICE 1 GREEN SCREEN HOUSE – SAITAMA, JAPAN BY HIDEO KUMAKI ARCHITECT OFFICE 2 GREEN SCREEN HOUSE – SAITAMA, JAPAN BY HIDEO KUMAKI ARCHITECT OFFICE 3 GREEN SCREEN HOUSE – SAITAMA, JAPAN BY HIDEO KUMAKI ARCHITECT OFFICE 4 GREEN SCREEN HOUSE – SAITAMA, JAPAN BY HIDEO KUMAKI ARCHITECT OFFICE 5 GREEN SCREEN HOUSE – SAITAMA, JAPAN BY HIDEO KUMAKI ARCHITECT OFFICE 6

Interesting! The Green Screen House is located in Saitama, Japan. It’s a modern home designed by Hideo Kumaki Architect Office. The focal point of the structure lies within the draped “living wall” which follows the entire curve of the structure along its rear exterior.

via

 

Posted in Architecture | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Slash House by Mamiya Shinichi Design Studio

Slash-Mamiya-Shinichi-01 Slash-Mamiya-Shinichi-02 Slash-Mamiya-Shinichi-03 Slash-Mamiya-Shinichi-04 Slash-Mamiya-Shinichi-05 Slash-Mamiya-Shinichi-06 Slash-Mamiya-Shinichi-07 Slash-Mamiya-Shinichi-08 Slash-Mamiya-Shinichi-09 Slash-Mamiya-Shinichi-10 Slash-Mamiya-Shinichi-11 Slash-Mamiya-Shinichi-12 Slash-Mamiya-Shinichi-13 Slash-Mamiya-Shinichi-14 Slash-Mamiya-Shinichi-15 Slash-Mamiya-Shinichi-16 Slash-Mamiya-Shinichi-17

Project: Slash House
Designed by Mamiya Shinichi Design Studio
Location: Seki-Shi, Gifu, Japan

via

Posted in Architecture | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

The Pyramid House by Juan Carlos Ramos

Pyramid-House-by-Juan-Carlos-Ramos-7-500x310 Pyramid-House-by-Juan-Carlos-Ramos-6-500x298 Pyramid-House-by-Juan-Carlos-Ramos-5-500x212 Pyramid-House-by-Juan-Carlos-Ramos-4-500x281 Pyramid-House-by-Juan-Carlos-Ramos-3-500x212 Pyramid-House-by-Juan-Carlos-Ramos-2-500x212 Pyramid-House-by-Juan-Carlos-Ramos-1-500x249

Such an interesting house. It’s designed by Mexican architect Juan Carlos Ramos as part of an architectural competition. With its surprising pyramidal shape, the Pyramid House features 3 levels in an open space setting completed by a sleek glass and concrete exterior.

via

 

Posted in Architecture | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Le retour

Le retour 1 Le retour 2

Posted in Animation, Drawings, Illustration | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Hounds begin to Howl

nude_Hounds begin to Howl 1 nude_Hounds begin to Howl 2 nude_Hounds begin to Howl 3

Heidy De La Rosa at IMG Models Worldwide. Filmed in NYC.

Posted in FraekFredag | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Vallvidrera House by YLAB Arquitectos

Vallvidrera House by YLAB Arquitectos 1 Vallvidrera House by YLAB Arquitectos 2 Vallvidrera House by YLAB Arquitectos 3 Vallvidrera House by YLAB Arquitectos 4 Vallvidrera House by YLAB Arquitectos 5 Vallvidrera House by YLAB Arquitectos 6 Vallvidrera House by YLAB Arquitectos 7 Vallvidrera House by YLAB Arquitectos 8 Vallvidrera House by YLAB Arquitectos 9 Vallvidrera House by YLAB Arquitectos 10 Vallvidrera House by YLAB Arquitectos 11 Vallvidrera House by YLAB Arquitectos 12 Vallvidrera House by YLAB Arquitectos 13 Vallvidrera House by YLAB Arquitectos 15 Vallvidrera House by YLAB Arquitectos 16

The modern single family house, designed by YLAB Arquitectos, is situated in the Vallvidrera neighborhood, a residential area with views overlooking the city of Barcelona, surrounded by the Collserola natural park, in a very sloped and small plot situated between a valley and a pine forest.

The objectives of the project were to get the maximum possible building area within a tight budget and an optimized orientation of all openings while protecting the privacy of the owners.

To achieve this, a compact three level volume was created. The geometry arises directly from the plot given geometry and slope, reinterpreting the aesthetic of the site’s vernacular architecture with its sloped roof, widening on the upper floors to gain some additional area.

Formally the volume is a single cube in which every face has been divided into four quadrants. The upper faces are extruded upwards to form the roof. The side faces rotate to frame significant scenic moments, mindful of the neighbors’ privacy.

via

 

Posted in Architecture | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Distorted Townhome Facade by Alex Chinneck

Distorted-Townhome-Facade-by-Alex-Chinneck-1 Distorted-Townhome-Facade-by-Alex-Chinneck-2 Distorted-Townhome-Facade-by-Alex-Chinneck-3 Distorted-Townhome-Facade-by-Alex-Chinneck-4 Distorted-Townhome-Facade-by-Alex-Chinneck-5 Distorted-Townhome-Facade-by-Alex-Chinneck-6 Distorted-Townhome-Facade-by-Alex-Chinneck-7 Distorted-Townhome-Facade-by-Alex-Chinneck-8 MSW-SW-00-00-DR-S-0103.dgn

Titled “From the Knees of my Nose to the Belly of my Toes,” this UK townhome has been converted into an art installation by Alex Chinneck. Impossible to ignore, the home is a four story town home with a front that appears to be sliding down to the ground.

Architecture and construction were probably most of the role in this art installation than anything, with multiple layers of wood, metal and brick underneath the sloping surface we see on top. Plenty of fabrication and test fits were done in the process of this creation, with all of the materials donated to Chinneck’s craft.

via

 

Posted in Architecture, Arts | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

House in Chiharada by Studio Velocity

House in Chiharada by Studio Velocity 1 House in Chiharada by Studio Velocity 2 House in Chiharada by Studio Velocity 3 House in Chiharada by Studio Velocity 4 House in Chiharada by Studio Velocity 7 House in Chiharada by Studio Velocity 8 House in Chiharada by Studio Velocity 9 House in Chiharada by Studio Velocity 10 House in Chiharada by Studio Velocity 11 House in Chiharada by Studio Velocity 12 House in Chiharada by Studio Velocity 13

House in Chiharada was designed by Japanese Studio Velocity in the garden of another residence in Japan’s Aichi Prefecture, so architects Miho Iwatsuki and Kentaro Kunhura specified a cylindrical volume that would contrast with the rectilinear structure of the existing building.

“To avoid facing each other, a round-shaped volume was chosen against the corner of the square-shaped volume of the main house,” explained Iwatsuki. The first of the five staircases wraps the curved perimeter of the house, leading up to a first-floor entrance that is sheltered beneath an ultra-thin canopy.

Inside, a large circular room occupies the entire floor and contains a sequence of family spaces that are divided by four box-shaped volumes with various proportions. Each box contains a staircase down to a different room on the floor below. Arched wooden doors lead inside, while square windows help to draw in extra light.

One staircase descends into the bath and washrooms, while the other three head directly into bedrooms. There are no corridors between these rooms, but extra doors give direct access to the bathroom from the other rooms.

“By intersecting the living space from exterior to interior and from upstairs to downstairs, the hierarchy between the first floor and the second floor disappears and individual functions and sceneries mix together,” said Iwatsuki.

via

 

Posted in Architecture | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment