Tag Archives: Alsace

Strasbourg Hotel Restaurant by Studio Jouin Manku

Strasbourg-Restaurant-Jouin-Manku-01 Strasbourg-Restaurant-Jouin-Manku-02 Strasbourg-Restaurant-Jouin-Manku-03 Strasbourg-Restaurant-Jouin-Manku-04 Strasbourg-Restaurant-Jouin-Manku-05 Strasbourg-Restaurant-Jouin-Manku-06 Strasbourg-Restaurant-Jouin-Manku-07 Strasbourg-Restaurant-Jouin-Manku-08 Strasbourg-Restaurant-Jouin-Manku-09 Strasbourg-Restaurant-Jouin-Manku-10 Strasbourg-Restaurant-Jouin-Manku-11 Strasbourg-Restaurant-Jouin-Manku-12

Stunning!

Jouin Manku Studio have designed the interior of the restaurant at Strasbourg Hotel located in Strasbourg, capital of the Alsace region in France.

As conceived by Jouin Manku, the interior design for the hotel and brasserie is characterized by its authenticity and modernity, a particular idea of luxury and comfort inspired by the equestrian world, restrained and subtle.

Patrick Jouin and Sanjit Manku have expressed their vision of this former stud farm and historic site, in a design that is both elegant and simple. They have deliberately chosen to limit the range of materials used; solid wood, natural full hide leather and blackened or brushed metal to transpose the original life of this emblematic Strasbourg building into something resolutely contemporary and simple, whose architectural details attest to the studio’s creativity.

Photos by: Hélène Hilaire

via

 

Posted in Architecture, Creativity, Design | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Dynamic Home for Bees by Atelierd

Dynamic-Home-For-Bees-by-atelierd-1 Dynamic-Home-For-Bees-by-atelierd-2 Dynamic-Home-For-Bees-by-atelierd-3 Dynamic-Home-For-Bees-by-atelierd-4 Dynamic-Home-For-Bees-by-atelierd-5

Sitting at 215 square feet, atelierd created a great looking “Bee Pavilion” in Alsace, France, with hexagonal structures. These geometric pieces are covered by a roof that allows breeze yet blocks direct sunlight out of the middle portion.

Overall, the area is dynamic – and not to mention visually stimulating. Each pod has a unique core with various textures, geometry and colors. Some are left with nothing inside so as to allow some visual transparency, and others are created with the idea of a place for the bees. Built in 2012, the home is transformable to accommodate humans that might like to repurpose some pieces as furniture and enjoy the natural buzzing surrounding the pavilion.

via

 

Posted in Architecture, Design | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment